pátek 2. září 2016

Diskuze #1 - Hudba

Hallo everybody! :)
(Kombinace němčiny a angliny...Jak originální. :D)
Mám dneska very crazy náladu, tak jsem se rozhodla podělit se o ní s vámi! (Ale i když se s vámi podělím, tak nepočítejte s tím, že jí budete mít víc než já! ;) )
Než se dostaneme k tématu, je čas na #SchoolInformations .
Škola...Ta budova zkázy pořád stojí. Ano, nikdo zatím nenašel odvahu ji zlikvidovat, zdemolovat a zbořit.
Škoda.:/
Nicméně náš kolektiv je stále na houby, třídní fifleny se chovají jako "nejvíc cool na světě" a chodí zmalovaný jako děvky...
Welcome to ninth class!
Yeah...
Warum?! :(
...
Ok, s tím nic nenadělám, takže to je fuk...

Eh, co jsem to chtěla? Dneska to bylo ovšem docela fajn. Měli jsme ještě volné hodiny, takže jsme si dělali, co jsme chtěli. (Třikrát jsme v jednom souvětí...o.O)
S kámoškama jsme hrály hru Charades. Zrovna téma Youtubeři...Muheh.:D...A když jsme se dostaly k Martinovi (z kanálu Jmenuju se Martin), tak mě nenapadlo nic lepšího než zařvat:

,,BAFOON!"

...
Kamarádky si myslely, že mi asi totálně přeskočilo...A já tomu nasadila samozřejmě ještě klobouček. (Koruna je moc mainstream. :) ) Dodala jsem:

,,SHAZAM!"
(Čti: "Š-zejm!")

Hehe...To bude z toho včerejšího hodinového sledování Martinových videí...
Uhm...
Tak fajn, toť téma škola. 
(Mám trochu obavy z toho, co budu vykřikovat příští týden...A taky z toho, co si budu zpívat na výtvarce a infošce...*Polknutí*)


/Banánorožec je mé tvorby, tak nekopírujte! 
JINAK
Na vás pošlu armádu cvičených banánů!/




Ále teď už k tématu dnešního článku. 
,,BANÁN!"
Ehm...
Ne.
Dneska to je diskuzní článek. Určitě vás zajímá, co to znamená.
TAKŽE!
V článcích tohoto typu se zaměřím vždy na nějaké téma. Ať to budou youtubeři, knihy, filmy, panenky, škola, banány, traktory nebo třeba Haluška. (Halina P. & Láďa H.)
K tomu danému tématu napíšu vše, co mě napadne. Např.:
Názor.
Typ.
Já & *ta věc*
atd.
A vy v komentářích budete mít možnost vyjádřit se k tématu též. Nabídka, která se neodmítá.
Chápeme?
Ne?
Bezva! Tak jdeme na to.:)

HUDBA
(Musím říct, že možnosti výběru stylu písma jsou tu opravdu na úrovni důchodce s iPhonem...)
(Omlouvám se tímto všem seniorům!)
(Bože, stačí. Radši už začnu...)

Hudba je pro mě poslední dobou VELMI důležitá. Písničky poslouchám na cestě do školy, na cestě ze školy, na cestě na kroužek, na ces-...Všem dojdou ty moje cesty.
Uklízím - Poslouchám písničky
Píšu román - Poslouchám písničky
Jím - Poslouchám písničky.
Provádím hygienu (What? Provádím?) - Poslouchám písničky
Usínám - Poslouchám písničky
Z psaní stále toho samého mě nějak neposlouchají prsty. 
Když ovšem chci usnout, tak musím najít nějakou pomalou a klidnou píseň, konkrétně My heart will go on. Proč?
Po poslouchání popu a Kovyho (naprosto dokonalých) songů mám najednou spoustu energie a klidně bych dělala stojky! 
Charlie, ty stojky neumíš.-_-
A proto mě pomalá písnička vždy spolehlivě zklidní.

Mým nejoblíbenějším žánrem je pop. Nikdy mě nelákal heavy metal, rock, jezz atd. Mám ráda rychlé a svižné písně, protože jsou povzbuzující. Někdy mám zase náladu na smutné a ponuré. Ale Kovyho písničky můžu poslouchat pořád. ♥
Když už jsem u toho Kovyho... Slyšeli jste už song Učitel? Je to rapperská píseň o učitelích...Překvapivě. Zpívá ji PJAY (toho youtubera nesleduji, takže jeho pravé jméno nevím) a refrén má Kovy.:) Doporučuji vám ji, protože je to fakt pecka!:D

Mezi mé nejoblíbenější zpěváky patří Petr Lexa a Pavel Callta. Zahraniční moc neposlouchám.
Mezi -||- zpěvačky Sia, Ke$ha, Melanie Martinez.
V lásce nemám skupinu Chinaski. Má to jediný důvod: Všechny jejich písničky jsou skoro stejné, co se týče melodie. Např. Každý ráno & Víno.
Ze zpěvaček zase Adele. Je pravda, že hlas má krásný, ale to má Sia taky. Vadí mi, že většina písniček je pomalá, dlouhá a podobná. Zkrátka mě to nebaví.:/

Seznam mých nej písní:
1. Zlatokopky z Bohnic, Beauty vochechule, Youtuber, Měšťák, Od pondělí do párku, WC Man, Zpátky         do školy, Učitel...Ano, vše zpívá Kovy. V případě Učitele refrén.
2. Unstoppable - Sia
3. Big girls cry - Sia
4. Cheap thrills - Sia
5. Mad Hatter - Melanie Martinez
6. La Camisa Negra - Juanes
7. Walk - Kwabs
8. Léto lásky - Slza a ostatní
9. Not fair - Lily Allen
10. Thrift shop - Macklemore & Ryan Lewis

Napsala jsem deset míst, ale klidně bych mohla ještě pokračovat.:D


Hmm...K tomuto tématu už mě nic jiného nenapadá, takže TEĎ je řada na vás.:) Budu moc ráda, když se zapojíte do "diskuze".:)

♣ Zdraví vás Banánorožec z rodu Banánovců! ♣






7 komentářů:

  1. Uf, tak to bude dlouhej koment. Díky za skvělý článek, Char! :D Skvěle se četl! A ani když se na něj podívám mi nepřipadá dlouhý. Zvláštní.. to závisí i na jednodlitvých blogerkách. Stejně tak s knihami.

    Hmmm, jde se zamilovat do něčího hlasu? Sama nevím... Ta píseň Léto lásky... nějak extra mě nezaujala... vím, že Xindl X skládá Slze texty (které jsou nádherné!), ale nějak mi není sympatický.. To, co se mi na té písni líbí je Petrův hlas... Prostě... On má překrásný hlas! ♥ A ta jeho část je úžasná.. Ale jinak ta akce jako taková (slyšela jsem o ní v rádiu a na billboardech), která hádám, že už skončila, se mi... nelíbila? No, prostě už podle popisu... nevím. A to i přesto, že já jsem zřejmě uvnitř založením romantička. Prostě mi to přišlo takové kýčovité..

    Adele je úžasná! No, už jsem ji dvakrát kreslila. Poprvé do dopadlo strašně, s druhým výsledkem jsem spokojena. Náhodou za mě svou uměleckou stránkou a myšlenkou mohou Adeliným sklabám konkurovat jen málokteré.. Třeba instrumentální skladby jsou také úžasné. Některé řeknou víc než slova. Já jsem si od včerejška oblíbila nádhernou píseň Fight song od Rachel Platten. Pouštím si ji téměř pořád dokola. Má nádherný text, pomáhá mi i při špatné náladě, a krásnou melodii. Nevím, jestli se mi líbila na první poslech.. To asi úplně ne, ale vážně mě oslovila. Celkově mi přijde, že Rachel má nádherné texty.. S hlubší myšlenkou, než některé písně v dnešní době.. Spousta skvělých zpěvaček se zkazilo. Miley, možná dokonce i Beyoncé, jak jsem se dívala na některé její nejnovější písně..

    Jinak ten ,,Učitel"... no, ta část ,,A, B, A, B" by šla, ta je možná i trochu výstižná, ale jinak se mi to moc nelíbí. Především to sprosté slovo si mohli odpustit.

    Eeeee, mluv na mě česky! Ta dvě první slova... ehm, netuším, co to je.

    Hmmm, ty spolužačky.. My nikoho vyloženě takového ve třídě naštěstí nemáme, ale my s kámoškama mezi ně zřejmě nikdy nezapadneme. A já ani nechci. No, máme ve třídě jednu holku, která se v podstatě baví téměř se všema (no, někteří extroverti mi trošku lezou na nervy, nemusím je..). Ale.. cha, co bych si s ní třeba já tak řekla? A stejně s námi se nějak nebaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super dlouhý koment.:) :D
      Ano, Petrův hlas je úžasný.♥
      Učitel...Jo to sprostý slovo mi taky vadí.:/ Ale jinak se mi to líbí. Hlavně Kovy.:D
      Těmi slovy myslíš Bafoon a Shazam? Stačí se podívat na totálně retardovaná videa od Martina - Reklama na Bafoon, Reklama na Shazam. :D

      Vymazat
    2. Ano, ta slova myslím! :P A není zač, já jsem odjakživa měla potřebu vše komentovat. ;) ;-P A to i ve skutečnosti.

      Vymazat
  2. Ten Banánorožec je super! Taky mám ráda pop.

    OdpovědětVymazat
  3. Já poslouchám...eee, eee, pop? Moc toho neposlouchám, já si písničku pustím jednou, dvakrát a pak už mi hraje v havě sama klidně den...nebo dva, když je moc chytlavá...My heart go on poslouchá, nebo má ráda a i zpívá moje kámoška, ale já tu písničku moc nemusím protože: ij poslouchají všichni, je dost stará, takže má takovou tu melodii, co se mi moc nelíbí...Samozřejmě je ale dobře nazpívaná...Taky nemám ráda Rock atd. Ale klasiku taky můžu, ne, že bych ji úplně poslouchala, ale na mobilu mám třeba jednu od Mozarta :D. A Petra Lexu vážně nemám ráda...on je takový "Pezdoksicht"! Vysvětlivka: Pezda je přijímení jednoho magora, kterého jsem kdysi znala a Hoggy je mu celkem podobný, Brrr. A navíc mi přijde jako celkem slizoun a nemám ho ráda, no xD. Ze zpěvaček mám právě Adele celkem ráda, má fakt pěkný hlas, ale je pravda, že její písničky jsou na podobný styl, žádná veselá...Jinak se mi líbí třeba písnička od Christiny Grimmie Liar Liar, nebo nějak tak a pak taky něco od Avicii, teda pokud je to název skupiny xD. Ale i PInk je dobrá...No, mám v tom maglajs.

    Začínáš nějak angličtět. A heštegovat xD :D. A banánorožcovat :D.

    A málem bych zapomněla, nesnáším rep, nightcory a dub-stepy, nebo jak se to všecko píše xD.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten banánorožec je best. Já jsem za poslední tři dny shlédla asi všechna Martinova i Kovyho videa + plus samozřejmě společná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další fanoušek!:D Marťa a Kovy jsou moji nej youtubeři.:3 ♥

      Vymazat